18 Decembrie 2013 Consortiul FALCON
La Departamentul pentru Energie, in prezenta domnului Ministru Constantin Nita, a fost semnat Memorandumul de Cooperare intre partenerii de la ANSALDO Nucleare si ENEA din Italia si Institutul de Cercetari Nucleare Pitesti, RATEN ICN, Romania, pentru implementarea constructiei proiectului ALFRED.
Dezvoltat la initiative Uniunii Europene, reactorul nuclear de demonstratie racit cu plumb, ALFRED, cu o putere de 130MWe, va fi realizat pe platfoma RATEN ICN de la Mioveni, punerea in functiune fiind estimata in 2025.
Consortiul FALCON, Fostering Alfred Consortium, constituit in prezent, se va largi prin participarea si a altor organizatii europene care si-au exprimat interesul.
19 Decembrie 2013 Seminar Interactiv
Reprezentantii RATEN au participat la Seminarul Interactiv organizat de Ministerul Educatiei Nationale cu ocazia vizitei oficiale a Ministrului Cercetarii din Egipt, George Ramzy Stino.
Scopul Intalnirii l-a constituit evidentierea realizarilor in domeniul cercetarii-dezvoltarii ale unor institute din Romania precum si identificarea de noi directii de colaborare.